open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2
Europort Business School heeft in samenwerking met de ITPH Academy de minor Software Developer ontwikkeld, voor hen die zich willen specialiseren als Developer in de Software wereld met de nodige bedrijfskundige achtergrond als bagage.    

Deze HBO minor Software Developer is ontstaan uit de behoefte van het bedrijfsleven om ontwikkelaars met kennis van zaken te kunnen vinden die ook geheel voorbereid zijn om als junior developer aan de slag te gaan in een professionele mixed ontwikkelomgeving.

Bedrijven willen ook graag werknemers die met de formele certificeringen bewezen hebben de juiste kennis te bezitten en deze ook bewezen goed in een kenmerkende beroepssituatie hebben toegepast. Dat is waarin deze minor ook voorziet.

Maar ook als een deelnemer de rol van Software Development niet als hoofdtaak zal oppakken is de minor zeer waardevol. Software Development is een zeer gewaardeerde aanvullende competentie die in veel functies een unieke verbreding geeft waarmee de deelnemer zich sterk kan onderscheiden. Software Developer als Minor is een Major differentiator.

AANSLUITING STUDIERICHTING

Software development wordt steeds belangrijker. Tegelijk komt software development dichter en dichter bij de gebruiker, zelfs kinderen op de basisschool moeten tegenwoordig leren programmeren. Daarom is het belangrijk dat de business inzicht krijgt softwaredevelopment maar dat ook een softwaredeveloper de business goed kent. Deze minor maakt een rol in beide posities mogelijk, een businessman met affiniteit voor softwaredevelopment en de doorgegroeide developer die veel waarde heeft aan z’n businessachtergrond.
In beide gevallen geeft de minor geeft belangrijke extra kansen aan de afstudeerder.


De HBO minor  Software Developer is opgezet vanuit de studierichting te specialiseren in software development

AANSLUITING BEDRIJFSLEVEN

De HBO minor Software Developer zorgt met name voor afstudeerders die goed begrijpen wat software development is en kunnen programmeren. De wereld draait meer en meer om software. In het privé leven, in het publieke domein en in het zakelijke leven. En zelfs het fysieke domein wordt via Internet of Things een onderdeel van informatiesystemen. Software bestaat tegelijkertijd ook niet meer uit 1 groot informatiesysteem, van 1 leverancier, in 1 taal met 1 database. Software is enorm divers, een geheel dat meer en meer van nature integreert. Producten van vele leveranciers of zelfs zonder leverancier, gebouwd in een verscheidenheid van talen en gebruik makend van een variatie aan datastructuren en opslagsystemen. Dat is de wereld waar deze minor zich op richt.

Daarom hebben we ervoor gekozen om onder meer Java, C#, HTML5, CSS, Javascript, Node.JS en Angular.JS op te nemen in deze minor. Daarmee wordt een groot deel van de softwarediversiteit in de moderne softwareontwikkeling afgedekt. Op basis van behoefte uit het bedrijfsleven wordt ook de Agile projectmethodiek Scrum aangeboden en verweven in de opleiding.

Tegelijk wil het bedrijfsleven kwaliteit. Er wordt gekeken naar goede opleidingen met breed geaccepteerde certificeringen. Daarom zijn in deze minor drie formele certificering opgenomen: Het certificaat voor Microsofts MCSD Web Applications, De Oracle Java OCA certificering en het Scrum certificaat. Alle drie zijn het waardevolle internationaal erkende certificeringen voor een professional binnen het bedrijfsleven.

Tenslotte is ook de praktische casus een belangrijk deel. Hier wordt verder de verbinding gelegd tussen de opleiding en de praktijk. De casus is een real live situatie waarbij het bedrijfsleven zowel bij de ontwikkeling, de uitvoering en de beoordeling betrokken is. Hierdoor worden doorlopend de laatste inzichten ingebracht en toegepast.

Vanwege de praktische insteek en de afgebakende certificering kan deze minor ook buiten een HBO studie, gevolgd worden. Want naast het behalen van de minor en de bijbehorende studiepunten is zijn er de waardevolle erkenningen vanuit het bedrijfsleven van het formele MCSD Web Applications certificaat, het Oracle OCA certificaat en de Scrum certificering die met deze minor worden behaald.

DOELGROEP

Deze minor is zeer geschikt voor de volgende doelgroepen:

• Studenten die een HBO business opleiding volgen;
• Studenten die een HBO IT opleiding volgen;
• Werknemers die zich willen specialiseren in Software Development.
• Werknemers die afzonderlijke componenten van deze minor willen volgen


Contact

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens
kantooruren op werkdagen van
08.30 tot 17.00 uur.


088-5253717

U kunt ons ook een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.