open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Adobe InDesign professional

Hbo Adobe InDesign professional

Adobe InDesign is het programma voor het maken van professionele publicaties. Wereldwijd wordt het gebruikt om beelden en teksten bij elkaar te brengen. Ook interactieve knoppen en multimedia kunnen erbij. Denk aan brochures, reclamefolders, documentatie, handboeken, e-magazines. Alle soorten publicaties worden gemaakt in dit programma en verwerkt tot drukwerk, print en online.

Tijdens de opleiding HBO Adobe InDesign professional leer je om vanaf begin tot eind een mediaproduct vorm te geven. Ook wordt uitgelegd hoe je de lay-out van een document op kunt zetten en op welke manier er het best gewerkt kan worden met (de combinatie van) tekst, grafieken en beeld. De opleiding is sterk praktijkgericht. Wat je leert, pas je meteen toe in verschillende creatieve en uitdagende opdrachten.

Doel en inhoud
De opleiding Hbo Adobe InDesign professional biedt een grondige kennismaking met deze veelgebruikte software. Met dit creatieve programma worden onder andere tijdschriften, boeken of brochures vormgegeven. Tijdens de opleiding leer je stap voor stap een mediaproduct ontwerpen. Er wordt uitgelegd hoe je de lay-out van een document op kunt zetten en op welke manier er het best gewerkt kan worden met tekst, grafieken en beeld. Na afronding ken je alle mogelijkheden en technieken waarover dit programma beschikt en weet je deze moeiteloos te gebruiken. Je kunt creatief en praktisch ontwerpen en bent in staat om zelf een originele lay-out te maken.

De opleiding is als volgt opgebouwd:

- InDesign leren kennen.
- Een document opzetten.
- Werken met beeld.
- Tekst invoeren en bewerken.
- Typografie en tekststijlen.
- Afbeeldingen, kleur en transparantie.
- Werken met grafieken.
- Digitaal publiceren.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
Het programma Hbo Adobe InDesign professional is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden, omdat alle mogelijkheden van het programma worden belicht. De opleiding biedt bijvoorbeeld een goede kennismaking met het grafische vak voor iedereen die (nog) niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch. Ook als je bijvoorbeeld werkt als pr- of marketingmanager is dit een geschikte opleiding.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van de opleiding kun je professioneel publicaties opmaken

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe InDesign Professional’

Kosten: € 1.299,--