open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Marketing Management, Communicatie en E-commerce

Ben je eigenwijs en ondernemend en wil je weten hoe je jouw ideeën kunt omzetten in winst? Ben je goed in organiseren en sta je nooit met je mond vol tanden? Dan is de opleiding Marketing Management, Communicatie en E-Commerce iets voor jou.

Je latere werkveld

Als toekomstig medewerker marketing en communicatie heb je gevoel voor commercieel en zakelijk optreden. Je assisteert bij het organiseren van projecten en evenementen zoals voorstellingen, beurzen, open dagen, shows en sponsoractiviteiten. Je houdt je bezig met alles wat met marketing te maken heeft, zoals het onderhouden van contacten met klanten, het maken van actieplannen (zoals draaiboeken), informatie sturen en opvragen, het berekenen van kosten, etc.

Tijdens de opleiding krijg je les in marketingplanning en public relations (pr). Je leert hoe je een marktonderzoek moet uitvoeren en je krijgt les in het opstellen van een marketingplan. Ook leer je een moderne vreemde taal.

Dankzij deze opleiding kun je verschillende kanten in het bedrijfsleven op. Je kunt terecht-komen in ondersteunende functies of in functies waar je helemaal alleen verantwoordelijk bent voor de marketing en communicatie activiteiten. Bedrijven, organisaties en overheden doen hun uiterste best om hun klanten te informeren en te overtuigen. Jij helpt ze daarbij. Je voert bijvoorbeeld een marktonderzoek uit of je schrijft de teksten voor een website.

Je vakkenpakket

Vakken die o.a. aanbod komen zijn:

  • Verrichten van marktonderzoek
  • Strategisch beleid
  • Opstellen marketingplan
  • Public Relations
  • Reclame en Promotie
  • Desktop Publishing


De opleiding in het kort

Opleidingsduur     twee jaar, drie jaar of één jaar
Uitstroom Medewerker marketing communicatie, niveau 4, crebo 25148*
Werkterrein Marketingbureau, reclamebureau, afdeling marketing, sales/aftersales
Beroepen Accountmanager, marketingmedewerker
Vervolgopleidingen     Hbo Commerciële Economie, Hbo Communicatie
* De opleiding is nog in aanvraag. Definitief inschrijven kan pas na goedkeuring van de aanvraag


Bekijk het uitgebreide studieprogramma