open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Inleiding Desktop publishing

Hbo Inleiding Desktop publishing

Desktop publishing is tegenwoordig erg belangrijk. Het visuele weergeven van verschillende communicatie- en marketinguitingen is namelijk enorm waardevol. Hiermee kan je een bepaalde boodschap overbrengen op de mensen. Voor elk bedrijf is dat belangrijk, omdat je het bedrijf daardoor op een bepaalde manier op de kaart kan zetten. Desktop publishing is een combinatie van creatieve en technische vaardigheden. Zo heb je ten eerste visie nodig en moet je weten wat de doelgroep wilt zien. Ten tweede moet je weten hoe je jouw visie op het scherm kan maken. Wanneer deze twee vaardigheden samenkomen, kan je succesvol vormgeven. Hoe je dit doet, leer je in deze opleiding.

Doel en inhoud
In deze opleiding is zowel aandacht voor het ontwerpproces als voor de benodigde software. Je leert werken met de veelgebruikte ontwerpprogramma’s Adobe Illustrator en Adobe Indesign.

De opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

Desktop publishing
In deze module worden de basiskennis en vaardigheden op het gebied van desktop publishing behandeld. Het complete ontwerpproces van briefing tot eindpresentatie komt daarbij aan bod. Er is aandacht voor de rol van de grafisch ontwerper, de basisbeginselen van vormgeving, kleur, typografie, beeld, opmaak, ontwerpen voor het beeldscherm en productie.

Adobe Illustrator CC 2020
In deze module leer je op een professionele manier vectorafbeeldingen creëren en bewerken met Adobe Illustrator. Na afronding van de module kun je illustraties en grafische ontwerpen maken voor zowel digitale als drukwerktoepassingen.

Adobe InDesign CC 2020
In deze module leer je op een professionele manier documenten op te maken met behulp van Adobe InDesign. In de module leer je lay-outs ontwerpen voor zowel drukwerk als digitale distributie

Deze opleiding biedt een goede basis voor wie nog niet in de grafische sector werkt, maar zich wel wil oriënteren in dit vakgebied of hier uit interesse meer over wil leren.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding is bestemd voor iedereen die in zijn functie (als maker of beoordelaar) te maken krijgt met ontwerpen en hier basiskennis over op wil doen.

De opleiding wordt verzorgd op Hbo-niveau. Voor toelating tot de opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de opleiding ben je in staat zelfstandig op basisniveau een marketing- of communicatie uiting te ontwerpen.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afsluiting van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Inleiding Desktop publishing’

Kosten: € 1.299,--