open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Visual Communication & Content

Hbo Visual communication & content
(2 maanden - 6 dagdelen)

De kracht van de visuele verbeelding en het vertellen aan de hand van beeld, dat is de insteek bij de opleiding visuele communicatie. Wat vertel je, aan wie en op welke manier? Hoe werkt beeldtaal? Visuele communicatie heeft veelal te maken met overtuigen en triggeren: hoe wordt een product of een idee in de markt gezet en hoe bereik je een specifieke mentaliteits- of smaakgroep. Welke beeldtaal is hier voor nodig en met welke communicatiekanalen wordt de boodschap overgebracht en kracht bijgezet?

Doel en inhoud
Tijdens de opleiding HBO Visual communication & content krijg je inzicht in verschillende theorieën en leer je een doelbewuste keuze maken in het gebruik van tekst en beeld. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een ontwerp voldoet aan het doel van het mediaproduct? Hoe maak je een mediaproduct begrijpelijk? En welke elementen dragen bij aan de overtuigingskracht van een uiting?

Mediaproducten communiceren niet alleen middels tekst maar ook met andere elementen zoals beeld, compositie, typografie of kleur. Vragen als waarom zou ik dit beeld hier plaatsen en niet ergens anders, welke kleur werkt het best, hoe kan ik mijn website inrichten of moet ik gebruik maken van een tabel of infographic behoren na het voltooien van deze opleiding tot de verleden tijd.

Je leert beeldtaal niet alleen ontleden maar ook begrijpen en produceren. Je wordt bewust van de achterliggende concepten en uitwerking van alle soorten beelden, zodat je op een professioneel niveau met deze krachtige middelen weet om te gaan. Het aanleren van beeldtaal zorgt voor een nieuwe kijk op betekenissen, verwijzingen en interpretaties.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding is geschikt voor professionals in communicatie, grafimedia en journalistiek, maar ook voor andere creatieve personen die geïnteresseerd zijn in visuele communicatie. Wil je jezelf specialiseren, je kennis verbreden of denk je aan een carrièreswitch? Dan is deze opleiding een goede keuze.

De opleiding vormt daarnaast een waardevolle aanvulling op de vakkennis van iedereen die in zijn functie meepraat en meebeslist over communicatie-uitingen.

De opleiding wordt verzorgd op Hbo-niveau. Voor toelating tot de opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de opleiding ben je in staat om doelbewust de optimale keuze te maken in het gebruik van tekst en beeld in je media uitingen.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afsluiting van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Visual Communication & Content’

Kosten: € 1.299,--