open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Mbo Menu Engineering

Mbo Menu engineering
Haal het beste uit je menukaart

Wat is jouw beste gerecht? Ontdek de prestaties van je gerechten en zet de beste op de kaart. Weet jij welke gerechten in jouw menukaart echt goed scoren en wil jij meer inzicht krijgen in hoe de gerechten presteren? Analyseer je menukaart voor meer rendement

Doel en inhoud
Tijdens deze opleiding leer je hoe je via de juiste opstelling van je menukaart meer kan verdienen. Bij de training menu engineering gaan wij samen met jou en de menukaart van jouw zaak aan de slag, om duidelijkheid te scheppen in de prestaties van de gerechten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Verkoopanalyse
- Wat is je menusamenstelling
- Wat zijn de foodcosts
- De 4 categorieën waarin gerechten worden geplaatst (wat zijn, hardlopers, honden, cash cows en slapers?)
- Promotie van gerechten op de menukaart
- Aanpassingen per gerecht
- Verhogen van de winstmarge van een gerecht

Koester de winnaars, wek je slapers
Als je weet hoe je gerechten presteren, dan kan je daarop actie ondernemen. De analyse menu engineering zet de hardlopers, de winnaars, de slapers en de verliezers van jouw menukaart in één overzicht. Vergelijk de voorgerechten of desserts met elkaar of bekijk een overzicht van het geheel.

De winnaars moet je zuinig op zijn, die zitten goed in de marge en worden vaak verkocht. Logisch dus dat die op de kaart blijven. Slapers zitten wel goed in de marge, maar om een of andere reden worden ze niet veel verkocht. Wek deze slapers en prijs ze extra aan; zo boost je de verkopen en pak je gelijk winst.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze training bedraagt 2 maanden verdeelt over 4 dagdelen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding wordt verzorgd op Mbo-niveau. Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek presenteer je de nieuwe menukaart.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de training menu engineering weet je welke bijdrage de gerechten op je menukaart aan de totale winst. Na afloop van de training heb je een aangepaste menukaart met een hoger rendement.

Toetsmomenten
De training wordt afgesloten met de presentatie over de nieuwe (aangepaste) menukaart. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen

Bewijs van afronding
Na een succesvolle afronding van de training ontvang je het Mbo certificaat Menu engineering.

Kosten: € 1.249,--