open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Professionele Salesvaardigheden

Hbo Professionele Salesvaardigheden
(2 maanden - 4 dagdelen)

Deze commerciële training is speciaal ontwikkeld voor startende verkopers. Alle professionele verkoopvaardigheden komen in deze praktijkgerichte training aan bod. De kern van deze training bestaat uit het volledig doorgronden van een professioneel verkoopgesprek. Hierdoor bent u straks in staat om producten en diensten aantrekkelijk aan klanten te presenteren en te verkopen. Van de vaardigheden die u ontwikkelt in deze praktische training zult u uw hele carrière als verkoper veel voordeel hebben.

Doel en inhoud
De training is zeer persoonlijk en richt zich op uw leerdoelen. U geeft van te voren aan wat u wilt leren en wat u lastig vindt. De trainer gebruikt dit bij de voorbereiding van de training. Tijdens de bijeenkomsten wordt relevante theorie behandeld, maar gaat u vooral aan de slag met opdrachten, oefeningen en rollenspelen. Alle oefeningen betreffen het voeren van commerciële gesprekken, zodat dit u steeds makkelijker afgaat. Doordat u in de training veel oefent in realistische situaties, zal toepassing van geleerde vaardigheden in uw eigen dagelijkse praktijk u beter afgaan. Tijdens de training houdt u uw ontwikkeling bij en legt u vast hoe u uw nieuwe vaardigheden in uw werk gaat toepassen.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Voorbereiding
- Inleven in de klant
- De eerste indruk
- Opening van het gesprek
- Begroeting
- Sfeer creëren
- IJs breken
- Aansluiten bij de ander
- Behoeften bepalen van de klant
- Vraagtechnieken
- Actief luisteren
- Herkennen van koopsignalen
- Presenteren
- Aantrekkelijk presenteren product of dienst
- Spreken in klantvoordelen
- Enthousiasme en trots uitstralen
- Afsluiten en nazorg
- Overwinnen van bezwaren
- Vragen om de order
- Afsluiten en afsluittechnieken
- Nazorg
- Toewerken naar vervolgopdracht
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De training is speciaal ontwikkeld voor verkopers, commercieel medewerkers, buitendienstmedewerkers en accountmanagers. U heeft nog niet eerder een verkooptraining gevolgd.

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
U verbetert uw commerciële vaardigheden en rendement en u haalt met meer gemak opdrachten en vervolgopdrachten binnen. Daarnaast bent u in staat in te spelen op de behoefte van de klant en bouwt u een professionele relatie op met de klant.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvangt u het instituutsdiploma ‘Hbo Professionele Salesvaardigheden'.

Kosten: € 1.349,--