open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

MHbo Persoonlijk Leiderschap

MHBO Persoonlijk Leiderschap

Wil jij meer grip op jezelf, je werk en je omgeving? Zodat je sterker staat als professional en doet waar je je goed bij voelt? In deze training vergroot je je persoonlijk leiderschap en leer je richting te geven aan je eigen leven. Bewustwording van je drijfveren, talenten en waarden helpt je beter onderbouwde keuzes te maken. Daarmee benut je je eigen kwaliteiten optimaal in het dagelijks leven en in je werksituatie. Je realiseert vanuit je eigen kracht je doelen zodat je minder wordt geleefd, meer energie hebt en kunt zijn wie je wilt zijn.

Steeds meer groeit de vraag naar persoonlijk leiderschap. Daaronder verstaan wij dat je in staat bent zo in contact te zijn met je eigen kwaliteiten dat je ze in het dagelijks leven en in de werksituatie optimaal gebruikt. In deze opleiding leer je zo om te gaan met jezelf en de ander dat je eigen kwaliteiten optimaal tot hun recht komen.

Doel en inhoud
In deze training vergroot je je persoonlijk leiderschap en leer je richting te geven aan je eigen leven. Bewustwording van je drijfveren, talenten en waarden helpt je beter onderbouwde keuzes te maken. Daarmee benut je je eigen kwaliteiten optimaal in het dagelijks leven en in je werksituatie.

Programma:
- Kenmerken van persoonlijk leiderschap
- Inzicht in je eigen gedrag en handelen
- Je persoonlijke leiderschapsstijl
- Effectief beïnvloeden
- Je drijfveren en overtuigingen
- Visie op je toekomst en je omgeving
- Keuzes en dilemma’s in je dagelijkse functioneren
- Het loslaten van belemmerende gedragspatronen
- Lichamelijke en geestelijke balans
- Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
- Praktijksituaties en -voorbeelden
- Persoonlijk actieplan
-
Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding Mhbo Persoonlijk Leiderschap is bestemd voor iedereen die die controle wil nemen over zijn of haar functioneren en zijn of haar persoonlijke leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen. Je wilt gericht werken aan je persoonlijk functioneren en bent bereid op een dieper niveau naar jezelf te kijken. Hierdoor worden je keuzes helder en vergroot je je invloed.

De opleiding wordt verzorgd op MHbo-niveau. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Je leert wat de principes en ingrediënten zijn van persoonlijk leiderschap. Na de training ben je in staat actie en controle te nemen over veranderingen. Je hebt inzicht in je persoonlijke gedragspatronen. Je hebt een visie ontwikkelt op je rol in de organisatie. Je maakt gemakkelijker keuzes over werk en privéleven. Je laat je belemmerende overtuigingen los. Je kent manieren om lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Je handelt effectiever in diverse (werk)situaties.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvangt u het instituutsdiploma MHbo Persoonlijk Leiderschap.

Kosten € 1.349,--