open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Resultaatgericht Onderhandelen

Hbo Resultaatgericht Onderhandelen
Haal meer effect uit uw onderhandelingen - (2 maanden - 4 dagdelen)

Heeft u na onderhandelingen een ontevreden gevoel over het resultaat? Heeft u niet gekregen wat u wilde? Goed kunnen onderhandelen is een vaardigheid die altijd van pas komt, waar u ook bent, wat voor werk u ook doet. In deze training krijgt u inzicht in de structuur van onderhandelingen en in verschillende onderhandelingsstijlen. U gaat aan de slag met het voorbereiden, doelen stellen en het beïnvloeden van uw gesprekspartner. Door onderhandelingsgesprekken na te spelen leert u dit toepassen. In deze training leert u hoe u effectief en succesvol kunt onderhandelen.

Doel en inhoud
In de training komen alle aspecten van een succesvol onderhandelingsproces aan de orde. U gaat verschillende stijlen hanteren en u weet hoe u zich het beste kunt voorbereiden. Tijdens de bijeenkomsten speelt u onder meer onderhandelingen na in rollenspelen. In de discussies leert u van uw medestudenten en trainer. Zo ontwikkelt u op interactieve wijze uw onderhandelingstactieken. Hierbij houdt de trainer uw specifieke leerdoelen in het oog. Door de kleine groep bent u verzekerd van zijn persoonlijke aandacht.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Uitgangspunten onderhandelen
- Kenmerken onderhandelen
- Belangentegenstellingen
- Opkomen voor eigen belang
- Doelstellingen van onderhandelingen
- Onderhandelingsstijlen
- Soorten onderhandelingsstijlen
- Toepassen van verschillende stijlen
- Eigen stijl van onderhandelen
- Het onderhandelingsproces
- De voorbereiding
- Fases in de onderhandeling
- Effectief beïnvloeden van de onderhandeling
- Onderhandelingen voeren
- Verbale en non-verbale communicatie
- Vraagtechnieken
- Overtuigingskracht
- Conflictoplossing
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
Deze zeer uitdagende training is geschikt voor medewerkers die in hun werk geregeld met onderhandelingen te maken hebben. U kunt dan denken aan onderhandelingen met klanten, leveranciers, collega’s, leidinggevenden of deelnemers aan projecten.

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na deze zeer praktijkgerichte training voert u met meer zelfvertrouwen onderhandelingen. Daarnaast heeft u inzicht in hoe onderhandelingen voorbereid en gestructureerd kunnen worden. U kent de verschillende onderhandelingsstijlen en -technieken en weet welke stijl het beste bij u past. Tegenstellingen en conflicten vormen geen belemmering meer, waardoor u betere onderhandelingsresultaten haalt.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Resultaatgericht Onderhandelen'.

Kosten € 1.349,--