open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Krachtig Onderhandelen en Beïnvloeden

Hbo Krachtig Onderhandelen en Beïnvloeden
Geslaagde onderhandelingen door effectief beïnvloeden - 2 lesdagen (2 maanden)

Er staan vaak grote belangen op het spel in klantrelaties en onderhandelingssituaties. Komt u regelmatig in aanraking met onderhandelingssituaties en wilt u met meer zelfvertrouwen succesvoller onderhandelen? In deze training ontwikkelt u vaardigheden om professioneel te onderhandelen en klanten te beïnvloeden. U leert verschillende onderhandelings- en beïnvloedingsstijlen te hanteren om tot een optimale win-winsituatie te komen.

Doel en inhoud
In deze training werkt u met diverse werkvormen aan uw inzicht en persoonlijke bewustwording op het gebied van onderhandelen. U leert verschillende onderhandelings- en beïnvloedingsstijlen en ontwikkelt de vaardigheden om deze in uw werk toe te passen. Daarnaast leert u omgaan met inkooptactieken en manipulatie en leert u (vriendelijk) opkomen voor uw eigen belangen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Onderhandelen
- Welke onderhandelingsstijlen zijn er?
- Persoonlijke onderhandelingsstijl
- Fases in de onderhandeling
- Bijsturen van het proces
- Het onderhandelingsgesprek
- Non-verbale communicatie
- Analyse belangen en prioriteiten van de tegenpartij
- Vraagtechnieken
- Communicatie en overtuigingskracht
- De rol van de inkoper/klant
- Omgaan met inkooptactieken
- Omgaan met manipulatie en machtsvertoon
- Opkomen voor eigen belang en toch vriendelijk blijven
- Beïnvloeden
- Doelstellingen
- Strategieën en stijlen
- Verbale en non-verbale beïnvloeding
- Effect op de gesprekspartner
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
Deze training is gericht op accountmanagers, salesmanagers, verkopers en inkopers, die regelmatig commerciële onderhandelingen voeren.

Dit programma wordt op Hbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
U heeft inzicht gekregen in verschillende stijlen van onderhandelen en ontwikkelt de vaardigheden om deze in uw werk effectief toe te passen. Daarnaast weet u hoe u onderhandelingen voorbereidt en opbouwt. U leert bovendien om te gaan met inkooptactieken en manipulatie. Het leren beschermen van uw eigen belang is een essentieel onderdeel.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Commercieel Onderhandelen en Beïnvloeden'.

Kosten: € 1.349,--