open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Conceptontwikkeling & Storytelling

HBO Conceptontwikkeling en storytelling

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je onderneming. De concurrentie is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Storytelling brengt een verhaal van een merk, product of organisatie tot leven. Het is niet zomaar het vertellen van een verhaal. Storytelling is interactief, visueel en met diepgang. De opleiding HBO Conceptontwikkeling en storytelling leert je hoe je een goed verhaal kunt vormgeven en vertellen met het oog op een multimediale uiting. Ook het bedenken van een goed concept en het creatief proces komen aan bod.

Doel en inhoud
De opleiding Hbo Conceptontwikkeling en storytelling omvat twee elementen: Conceptontwikkeling en Storytelling en beleving. Er wordt ingegaan op het creatief proces en het vormgeven van een goed verhaal. Zo ga je een creatief proces organiseren voor een (fictief) bedrijf naar keuze. Je leert onder meer wat creatief denken inhoudt en raakt bekend met diverse creatieve technieken. Verder krijg je inzicht in hoe je betekenis aan een boodschap geeft door de communicatie te voorzien van een ‘verhaal’.

De modules die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn:

Conceptontwikkeling
In deze module wordt uitgelegd hoe er op een creatieve manier een concept bedacht en geschreven kan worden. Je leert ‘out-of-the-box’ denken en gaat een creatief proces organiseren voor een (fictief) bedrijf naar keuze.

Storytelling en beleving
Tijdens deze module wordt er dieper ingegaan op hoe je betekenis aan een boodschap geeft door de communicatie te voorzien van een ‘verhaal’. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

- Verhaalanalyse.
- Scenario’s.
- Verhaalgenres.
- Passende media.
- Productietechnieken.
- Corporate storytelling.
- Interactieve storytelling.

Tijdens de opleiding:
- Bepalen we het authentieke DNA van je bedrijf;
- Ontdekken we de ‘sweetspots’ van jouw bedrijf waardoor je klandizie als een magneet aantrekt.
- Vertalen we dit naar de interne organisatie, waardoor het concept door iedereen wordt gedragen binnen het bedrijf.

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu.

Studierichting en niveau
Voor horecaondernemers die hun concept willen (her)ontwikkelen en voor horecaondernemers die - vanuit een sterke uitgangspositie - met een nieuw concept willen starten.

De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na de training ben je in staat je horecaconcept sterk en onderscheidend in de markt te zetten. Na afronding van de opleiding HBO Conceptontwikkeling en storytelling kun je met een goed vormgegeven verhaal je product of organisatie tot leven brengen.

Toetsmomenten
De opleiding HBO Conceptontwikkeling en storytelling wordt afgesloten met een praktijkcasus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen.

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding ontvang je het HBO diploma Conceptontwikkeling en storytelling

Kosten: € 1.299,--