open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

HBO Adobe Photoshop professional

HBO Adobe Photoshop professional

Adobe Photoshop heeft ongekende mogelijkheden. Als je het kunt bedenken, dan kun je het maken met behulp van dit populaire grafische programma. Het wordt dan ook gebruikt door miljoenen ontwerpers, fotografen en kunstenaars over de hele wereld. Verbeter bijvoorbeeld je foto's, illustraties of 3D-artwork of ontwerp websites en mobiele apps. Maar ook het bewerken van video's en het ontwerpen van posters, verpakkingen, logo's en pictogrammen behoort tot de mogelijkheden.

Het bewerken van beelden wordt al lang niet meer alleen door fotografen en vormgevers gedaan. Beeldbewerking in het algemeen is enorm populair, kijk maar naar alleen al alle fotobewerking-apps die er bestaan. Als je de praktijkgerichte opleiding HBO Adobe Photoshop specialist voltooid hebt, ken jij alle ins en outs van dit grafische programma. Je leert op professionele manier beeld bewerken én krijgt kennis over de mogelijkheden van alle tools. Verder pas je de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement .

Doel en inhoud
De opleiding HBO Adobe Photoshop specialist geeft stap voor stap inzicht in alle mogelijkheden die dit programma biedt. Naast het feit dat de nieuwste fotografiefuncties worden behandeld en de mogelijkheden voor complexe afbeeldingsselecties worden uitgelegd, leer je ook grafische elementen toe te passen. Bijvoorbeeld het aanpassen en transformeren door middel van lagen, effecten, maskers en vectoren van afbeeldingen. Uiteraard leer je ook de retoucheermogelijkheden hanteren.

In het eerste deel van de opleiding worden de basishandelingen van Adobe Photoshop behandeld. Nadat de basishandelingen helder zijn, wordt er verder ingegaan op het deel beeldbewerking en illustreren. In het laatste deel van deze opleiding worden de mogelijkheden van Photoshop voor webgebruik en drukwerk uitgelegd. Hiermee ben je helemaal klaar voor het publiceren van digitale publicaties.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

Geavanceerde selecties
- Selecties via paden
- Complexe selecties door kanaalmixing
Kleuraanpassingen
- Selectieve kleurcorrecties
- Kleurcorrecties per kanaal
- Omkleuren
- Inkleuren van zwart-wit afbeeldingen
- Kleurbeheer
- Kleuren afstemmen
Transparantie
- Vrijstaand maken
- Alfakanalen
- Geavanceerde blending
- Uitknipmaskers
Vormen en paden
- Vormlagen
- paden en padbewerkingen
- Eigen vormen, stijlen en bibliotheken
Efficiency
- Efficency in Photoshop
- Voorkeurinstellingen
- Slimme objecten en slimme en vervangingsfilters
- Photoshop in combinatie met Illustrator en InDesign
- Photoshop en Bridge
- Handelingen en druppels
- Batch-bewerkingen
Technisch
- Laagcomposities
- Bitdiepte
- CameraRAW en RAW-bestanden
- De tijdlijn en animated GIF's
- HDR
- Lenscorrecties
- Perspectiefpunt en 3D

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 6 dagdelen, een intakegesprek en een praktijkexamen. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 60 sbu

Studierichting en niveau
De opleiding Hbo Adobe Photoshop professional is bestemd voor iedereen die wil leren omgaan met Adobe Photoshop. Dit programma is interessant voor (beginnende) fotografen, ontwerpers of marketing en communicatie professionals die zich (verder) willen verdiepen in vormgeving. De opleiding biedt ook een goede kennismaking met het vak voor iedereen die nog niet in de multimediabranche werkt, maar zich wel wil oriënteren op een carrièreswitch.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze opleiding vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

Resultaten voor de deelnemer
Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig digitale publicaties te publiceren.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen

Bewijs van afronding
Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het instituutsdiploma ‘Hbo Adobe Photoshop professional’

Kosten: € 1.299,--