open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Het programma

Het eerste jaar

Je komt vijf dagen in de week naar school en in ieder leerjaar ga je een aantal weken de praktijk in. Het eerste jaar van je opleiding vormt een brede oriëntatie op het bedrijfsleven en op ondernemerschap. Door de bril van de marketing manager, personeelsmanager, financieel manager en general manager kijk je naar de verschillende aspecten van een organisatie en de markt. Ook volg je een intensief trainingsprogramma waarin je ondernemers- en commerciële vaardigheden verder ontwikkelt.

In alle blokken(trimesters) neem je deel aan een project, waarin je de kennis en vaardigheden van de verschillende modules en trainingen in de praktijk leert brengen. In deze projecten zul je veel leren over samenwerken in een bedrijfsmatige setting.

Als keuzevak kun je vanaf het derde blok(trimester) met je eigen College Company starten: een echt bedrijf dat door jou en een aantal medestudenten gerund wordt. Dit project loopt vier blokken(1 studiejaar) en loopt door in het tweede jaar. Je wordt tijdens het project ondersteund door een begeleidingsteam, dat bestaat uit een docent, een bedrijfsbegeleider en een financieel begeleider. Jullie starten eerst met het brainstormen over een product of dienst. Vervolgens voeren jullie een marktonderzoek uit, schrijven jullie een ondernemingsplan en gaan jullie op zoek naar aandeelhouders. Met het aandelenkapitaal zetten jullie vervolgens het bedrijf op poten. De verkoop kan beginnen! Gedurende het jaar leggen jullie verantwoording af aan de aandeelhouders en sluiten jullie het project af met een jaarverslag.

Je eindigt het eerste jaar met een oriëntatiestage van 9 weken. Je wordt begeleid door een personal coach uit het bedrijfsleven.

Het tweede jaar

Het tweede jaar specialiseer jij je verder in de opleiding van jouw keuze. Dit doe je door het volgen van de theorielessen en het uitvoeren van verschillende uitdagende, praktijkgerichte projecten. 

Je richt je in het tweede jaar op onder andere op de volgende vakken: relatiebeheer buitenland, management & leidinggeven en logistiek management en transport.

De laatste twee blokken van het tweede studiejaar loop je stage. Tijdens deze stage leg je ook je praktijkexamens af.

Hbo verdieping

Voor ambitieuze studenten biedt EuroPort Business School een Hbo verdieping aan. Deze bestaat onder andere uit een module Algemene Economie (Hbo verdieping). Door deel te nemen aan de lessen Algemene Economie kun je ook doorstromen naar een hogeschool met een opleiding in het economisch domein. Mocht je een carrière switch willen maken of door willen studeren, biedt het vak Algemene Economie daartoe in ieder geval volop mogelijkheden.

Assessment

De opleiding wordt afgesloten met een assessment. Tijdens het assessment laat je zien wat je hebt geleerd. Jij bewijst aan de assessoren, dat je het diploma waard bent.