open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Mbo Culinaire Inspiratie

Mbo Culinaire Inspiratie

Veel (chef-)koks hebben een eigen specialisme of technieken en recepturen die hun voorkeur genieten.

Door (nieuwe) technieken, en nieuwe en andere bereidingswijzen te leren wordt de creativiteit gestimuleerd en ontstaat inspiratie voor nieuwe gerechten.

Doel en inhoud
De deelnemer leert kennis en vaardigheden van specifieke gerechten-/ingrediëntenbereiding te combineren met nieuwe ingrediënten of bereidingswijzen. Hierdoor wordt de culinaire kennis vergroot, wordt de creativiteit gestimuleerd en ontstaat inspiratie voor nieuwe gerechten.

Onderwerpen:
- Chocolade/patisserie
- Filodeeg
- Vis en vegetarisch
- Italiaans/mediteraans
- Rundvlees
- Wild en gevogelte
- BBQ low and slow
- Wild & gevogelte
- Aziatisch
- Pizza

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 5 dagdelen, een intakegesprek en een vijftal praktijkexamens. De studiebelasting van deze opleiding bedraagt 55 sbu.

Studierichting en niveau
De opleiding is bedoeld voor koks die hun vaardigheden willen uitbreiden en creativiteit willen stimuleren

De opleiding wordt op Mbo-niveau uitgevoerd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkgerichte (examen)opdracht

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van de opleiding heb je de specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van gerechten en het benutten van ingrediënten en recepturen vergroot. Je hebt na afronding van de opleiding originele smaakvolle gerechten bereid en hebt inspiratie opgedaan voor nog meer (combinaties van) gerechten

Toetsmomenten
Ieder dagdeel wordt afgesloten met een praktijkexamen

Bewijs van afronding
Na het met succes afronden van alle praktijkopdrachten, ben je geslaagd voor het instituutsdiploma Mbo Culinaire inspiratie

Kosten: € 1.249,--