open-dag-opvolgpagina-e-brochure-aanvragen2volgpagina-inschrijfformulier2

Hbo Succesvol Sales- en Accountmanagement

Hbo Succesvol Sales- en Accountmanagement
Professioneel verkopen - 2 lesdagen (2 maanden)

Uzelf en uw product verkopen met succesvol resultaat. Dat is het doel van deze training. U leert alle relevante vaardigheden om op klantgerichte en professionele wijze te verkopen. U versterkt uw commerciële instelling, communiceert klantgericht en speelt in op koopsignalen. In de bijeenkomsten oefent u met prospecting, het voeren van verkoopgesprekken en offreren. U weet na afloop hoe u een goede band met de klant krijgt, de wensen en behoeften van klanten succesvol matcht met de diensten en producten van uw organisatie en hoe u de deal sluit.

Doel en inhoud
In deze training ligt de nadruk op de praktijk van sales- en accountmanagement: van ‘prospecting’ via het verkoopgesprek en de offerte tot het commercieel onderhandelen. Ook besteedt u aandacht aan de aftersales en het warm houden van de relatie met uw klant. Voorafgaand aan de training geeft u aan waar u moeite mee heeft en op welk vlak u zich verder wilt verbeteren. De trainer neemt dit mee en zorgt ervoor dat u doelgericht kunt toewerken naar uw leerdoelen. Hierdoor haalt u maximaal resultaat uit de training.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Persoonlijke intake
- Vastleggen leerdoelen
- Persoonlijke ontwikkelvraag
- Werken met commerciële doelstellingen
- Werken met verkoopdoelstellingen
- Organisatie- en persoonlijke doelen
- Succesvolle prospecting
- Telefonische afspraken maken
- De voorbereiding en eerste indruk
- Commercieel presenteren
- Presenteren op klantvoordelen
- Afsluiten en nazorg
- Het verkoopgesprek
- Herkennen van koopsignalen
- Onderhandelen en afsluiten
- Offertetraject
- Verzamelen van de juiste informatie
- De winnende offerte
- Wint u de klant voor u?
- Bent u de concurrentie de baas?
- Persoonlijk ontwikkelplan
- Vastleggen ontwikkelstappen
- Persoonlijk actieplan

Aanvangsdatum, projectperiode, studieduur en studiebelasting
De studieduur van deze opleiding bedraagt 2 maanden verdeelt over 2 lesdagen, een intakegesprek en een eindexamengesprek. De studiebelasting van deze opleiding/training bedraagt 48 sbu.

Studierichting en niveau
Deze training is zeer geschikt voor medewerkers die producten, goederen en diensten verkopen en daarvoor ook klanten bezoeken. Ook als u belangstelling heeft voor verkoop, verkoopstrategieën en -methoden is deze training uiterst leerzaam en waardevol.

Dit programma wordt op Hbo-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Vormen van persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Voorafgaand aan deze training vindt een persoonlijke intake plaats. Hierbij worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht.

De opleiding/training wordt zowel klassikaal als in een virtual classroom aangeboden. Je kunt dus tijdens de les direct vragen stellen aan de docenten en/of trainers, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten.

De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd. In een veilige omgeving is de feedback grensverleggend. Ook de deelnemers geven elkaar feedback. Het interactieve, uitdagende karakter en het gebruik van de praktijkgerichte opdrachten maken deze opleiding/training voor u leerzaam en waardevol.

De docent/trainer geeft feedback op en beoordeeld de praktijkopdracht en het personal action plan.

De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Resultaten voor de deelnemer
Na afloop van deze training zijn uw communicatieve vaardigheden aangescherpt en verbeterd, kunt u commerciële gesprekken op een effectieve manier voorbereiden en voert u met gemak commerciële gesprekken met (potentiële) klanten. U verhoogt zo uw verkoopresultaten aantoonbaar.

Toetsmomenten
De opleiding wordt afgesloten met een eind examengesprek. In dit gesprek blikt je met behulp van je portfolio en je praktijkopdracht terug, stel je vast waar je nu staat en kijk je met behulp van je personal action plan vooruit naar de toekomst.

Bewijs van afronding
Na afloop van deze training ontvangt u het instituutsdiploma ‘Hbo Succesvol Sales- en Accountmanagement'

Kosten: € 1.349,--